Kommissæren for transparens…

EU kommissæren for Værdier og Transparens, tjekkiske Vera Jourovâ, er meget bekymret for al den mis- og desinformation, der kan spredes på nettet af mennesker uden statslig eller overstatslig tilknytning. På et seminar i World Economic Forums årlige møde i Davos i Schweiz blev hun spurgt om, hvorledes man kunne gøre sandheden lige så attraktive som de løgne, der florerede og hun svarede  ifølge Daily Caller

For hate speech, we need the people who understand the language and the case law in the country, because what qualifies as hate speech, illegal hate speech, which you will have soon also in the U.S., we have a strong reason why we have this in the criminal law (…)

We need the platforms to simply work with the language and identify such cases. The AI [artificial intelligence] would be too dangerous…

Det forbilledlige er ikke USAs ytringsfrihed, men derimod EUs evne til at censurere. Videoen blev, som Pajamas Media skrev, gjort ganske privat på Youtube og der eksisterer nu kun små uddrag, hvis kontekst kan bestrides. Men hønsene skraber altid i samme retning.

Udenfor fulgte kommisæren op på sine tanker om at begrænse andre mennesker

“Jeg mener at tilliden er blevet svækket – og jeg havde et højt niveau af tillid, hvad angik Twitter. Jeg må sige at vi arbejdede med kyndige mennesker, med advokater og sociologer, der forstod at man måtte opføre sig på en anstændig måde, for ikke at skade samfundet. Jeg følte altid at der var en sådan ansvarsfølelse. Og det føler jeg personligt ikke med Elon Musk.”