Hvad skete der på Capitol 6. januar?

Ifølge de to Republikanske medlemmer af Repræsentanternes Hus Matt Gaetz og Laureen Boebert har Formanden for ‘Huset’ Kevin McCarthy invilliget i, at offentliggøre alle videooptagelser fra optøjerne 6. januar 2020 ved Capitol. En stor menneskemængde havde samlet sig med krav om, at politikerne skulle udskyde valget af præsident (vælgerne sammensætter valgmænd, der så beslutter sig for at pege på en af kandidaterne, der så bliver godkendt i senatet) indtil man havde fået udført en audit, med det højst besynderlige valg. I den ophidsede stemning opstod der voldshandlinger mellem demonstranter og politiet og omkring tusind Trump tilhængere entrerede selv bygningen – ni ud af ti fordi politiet havde budt dem indenfor, som turister.

Men hændelsesforløbet er druknet i mediernes og politikernes propaganda, hvor beviser og vidneudsagn er blevet hemmeligtstemplede i et væk, for at sikre en fortælling om Trump og hans tilhængere, som hjemlige terrorister. Men sandheden vil ud og offentligheden kan måske få svar på en række mysterier, som Demokraternes skueproces søgte at begrave. Hvem startede volden, hvor mange agent provocateurs var til stede, hvor mange af disse, var FBI folk, hvorfor var sikkerheden så ringe (da demonstranter havde samlet sig foran det Hvide Hus under BLM protesterne ryddede politiet pladsen ganske konsekvent med god brug af tåregas, noget pressen så ganske anderledes på dengang). Som The Gateway Pundit skriver,

“All the cell phone and body-cam video we have seen comes across as somewhat de-humanizing,” said Tina Ryan of Citizens Against Political Persecution. “You can’t really see the details of people’s faces- the range of emotions and pure reactions. That’s why this new video is a game-changer. Watch it in slow motion. Watch the despair, the fear, the indignation…these are the people the Government has tried to paint as the worst terrorists in America. But you can see here that they are regular people- caught up in an extraordinary situation- and were reacting in real time as human beings to police attacks on themselves and on their peers.”

Der er dem, der vil have afklaring og der er dem, der ikke vil. Derfor er det en udbredt myte i medierne, at Trump ved et ‘rally’ et par kilometer væk, opildnede sine tilhængere til at storme Capitol. Demonstrationerne, foran Capitol, der udartede sig så skæbnesvangert, var organiske, arrangeret af privatpersoner på nettet, og udspillede sig samtidigt. Og urolighederne startede førend Trump talte, som man kan læse på Epoch Times

Nearly two hours of newly-released public body camera footage from the D.C. Metropolitan Police Department (MPDC) Officer Daniel Thau shows how conditions along the police barricades on the west side of the Capitol deteriorated after Thau and colleagues began using munitions and chemicals on the crowds.

The heavy police response at the Capitol began before then-President Donald Trump had finished speaking at the Ellipse, a 45-minute walk away. Most of the huge crowds had yet to start the trek to the Capitol.

Over the next 75 minutes, the west-side crowd became louder and angrier, and eventually pushed its way past barricades, up the stairs, and into the Capitol.

“It’s useless. We’re just [expletive] shooting zombies, man,” Thau told a fellow officer at 2:16 p.m. “Hey, we’re shooting zombies. That’s it.”

“We’re taking out one and 10 are getting more angrier [sic],” Thau said to Commander John Haines two minutes later. “We’re multiplying them by hitting them.”

Der døde fem mennesker, den dag, et par ældre herrer der fik slagtilfælde af ophidselse, en yngre kvinde, Ashley Babbit, der blev likvideret på klods hold af en sikkerhedsvagt og så Rosanne Boyland, en jævnaldrende fra Texas, som medierne insisterede på døde som følge af en overdosis amfetamin. Denne usmagelighed blev George Floyd skånet for, da han udåndede i hænderne på politiet, mens hans blod indeholdt dødelige doser af både amfetamin og fentanyl. Og hvem var Ray Epps? Og hvad blev der af historien om rørbomberne, der blev fundet omkring Capitol dagen før optøjerne?