Man må ikke høre manden

Den engelsk-amerikanske podcaster og tidligere professionelle kickboxer Andrew Tate er den seneste tid blevet suspenderet fra en række sociale medier “following an online campaign to deplatform him”, som Wikipedia formulerer det. Årsagerne angives som hadtale, mis-information om covid-19 og misogyni.

“TjekDet er et uafhængigt dansk faktatjekmedie, der korrigerer og nuancerer påstande i den offentlige debat.” Fordi han er blevet suspenderet skal vi forlade os på medier som TjekDets korrektioner for at blive klogere på det vi ikke må høre. Deres overskrift hedder ligeud “Fra scoretricks til masseskyderier: Stenrig sexist er bandlyst fra sociale medier, men et onlineunivers af farligt kvindehad lever videre”.

Ytringer, der strider mod de sociale mediers retningslinjer, blandt andet fordi de ifølge platformene er “farlige” og “hadefulde”. Både danske og udenlandske antisexistiske organisationer har kaldt dem skadelige, kvindehadske budskaber.

Andrew Tate har blandt andet sagt, at hvis man er realist, så er man også sexist. Han har beskrevet i detaljerede vendinger, hvordan han ville afstraffe en kvinde med slag i ansigtet, hvis hun – i et hypotetisk scenarie – beskyldte ham for utroskab. Og så har han udtalt, at han foretrækker at være sammen med unge kvinder, fordi de må forventes at have været sammen med færre mænd. Og da han i 2017 blev udelukket fra Twitter, var det, fordi han skrev, at ofre for voldtægt selv bærer “en del af ansvaret.”

Hans præferencer til side, så er det jo realistisk, at antallet af seksuelle bekendtskaber må stige med alderen. Som den gamle vittighed definerer forskellen mellem gravide kvinder og og el-pærer; ‘you can unscrew a light-bulb!’. Hans syn på voldtægt synes i værste fald at være almindeligt muslimsk. Og så skal man selvfølgelig ikke bære falsk vidnesbyrd mod en kickboxer. Alligevel stiller TjekDet forundret spørgsmålet “hvorfor er en så kontroversiel figur blevet så populær til at begynde med?”

Ifølge eksperter i digital kultur skyldes det, at Andrew Tate taler ind i en tidsånd, der er meget større end ham selv. Og så er han en del af et univers af mandefællesskaber på nettet, hvor mænd samles om at hade kvinder.

Når Andrew Tate taler om mænd, kvinder, kønsidealer og karrieremål kommer budskaberne i en eksklusivt udseende indpakning af dyre biler, mærketøj, privatfly, whiskeysjusser og cigarrygning. Og for at forstå, hvordan han fik sin omfattende følgerskare, må man først forstå, hvor Andrew Tate får sine penge fra.

Vi kan ikke henvise til Tate selv, der er blevet udelukket fra de sociale medier, vi viser ikke klip fra hans podcasts eller spørger ham selv, men vi tjekker det med vores eksperter. De fortæller at han har stiftet Hustler’s University, hvor mænd kan få gode råd til at udstråle selvtillid og score damer. Det er ikke nok at konstatere at det hedder hustler, næh…

Hustler’s University er angiveligt blevet opfordret til at dele særligt kontroversielle videoer af Andrew Tate for på den måde at sprede opmærksomhed omkring hans person og dermed hans forretning. Og de, der har rekrutteret nye medlemmer, har fået pengepræmier til gengæld.

Det lyder som når danske aviser sælger abonnementer. Men det bliver værre

I manosfæren findes blandt andet de såkaldte “mandecoaches” eller “scorekunstnere” som Andrew Tate, men manosfæren omfatter også såkaldte MGTOWs, der står for Men Going Their Own Way. De prædiker, at mænd helt skal separere sig fra kvinder og samfundet, som vi kender det, fordi det er blevet infiltreret – og ødelagt – af feminister. Og så er der manderetsaktivisterne, der modsætter sig konkrete politiske ligestillingstiltag.

“Det kan være sådan noget som krisecentre til kvinder eller lovgivning om partnervold, der tilgodeser kvinder, fordi manderetsaktivisterne mener, at det er diskrimination af mænd,” siger Maia Kahlke Lorentzen.

Sådan noget som, du ved, det behøver ikke rigtigt at blive forklaret, for vi har alle taget stilling til det. Her er ingen reflekteren over det antagonistiske begreb ‘feminist’. Tates “budskaber er farlige. Derfor er det godt, at han nu er fortid på sociale medier.”

Men med Andrew Tate er det blevet tydeligt for hele verden, hvad der ifølge Maia Kahlke Lorentzen har været virkelighed hele tiden – at misogyne budskaber og kvindehad ikke kun hører obskure afkroge af internettet til.

Andrew Tates budskaber fik lov at florere i månedsvis på de mest mainstream sociale medier, inden han blev bandlyst fra dem. Twitter havde som den eneste platform allerede smidt ham på porten i 2017.

Og det er ifølge Christian Mogensen problematisk.

Jeg ved ikke, hvad en obskur afkrog af internettet er, men det iranske præstestyre er stadig på Twitter. Artiklen er meget verbos og kører meget i tomgang med forskrækkede formuleringer uden reelt indhold. For helt at sætte Tate og manosfæren i relief beskrives hvorledes Tate incel-fænomenet, mænd i ufrivilligt cølibat, er knyttet til et par terrorhandlinger,

På overfladen kan incel-bevægelsen og Andrew Tate-lignende mandecoaches se meget forskellige ud. Og det er de også et stykke af vejen, siger Christian Mogensen.

“Hvor incels er super selvdestruktive, så er Andrew Tate-segmentet stadig et sted, hvor de gør oprør mod tingenes tilstand. De slår i bordet og siger, at alt det, der er galt, bare skyldes, at mænd ikke længere er stærke nok,” siger han.

De to bevægelser deler til gengæld både idéen om, at mænd er undertrykte og om, hvad det vil sige at være en attraktiv mand.

Det er altså ikke det samme, som det Tate opfordrer til, med sine score-kurser. Der er altså ikke tale om noget “fra scoretricks til masseskyderier”. Det er også lige meget for det er den slags vi på forhånd er så enige om vi ikke kan lide, så vi ikke behøver forklare os eller høre fra den anklagede slev; de deler ideen om en “forsimplet formel på maskulinitet”, som ikke er fulgt med tiden. Og tiden, det er os – så dér!

Men lidt Tate reminicens kan man dog stadig få, råt for usødet, som han forklarer sit standpunkt overfor en eller anden gimpe (læg mærke til hendes triumferende udtryk, som han konstaterer at hun, modsat næsten alle mænd, kan vælge og vrage i nattelivet)

Han giver her sin version til Tucker Carlson

At dømme efter nogle videoer, som er blevet lagt på Twitter, fremstår Tate, som en systemkritiker af en anarkistisk variant – en god dosis realisme i paranoide gevanter om man vil

A lot of people out here still amazes me. They believe the govornment care about them. What the government wants is slaves. Slavery’s not gone anywere, Right? So the old school idea of slavery.. lets talk about slavery!

A government would get slaves, make them work for free and build things. That’s slavery! So they’ve stopped doing that now, so what are they doing now? They get people, make them build thingsfor money. But the government print all the money.

So, if a government can create as much money as they want of something of thin air, and you’ll give up your lifefor this thing they can create of thin air as much as they want you are still their slave.

That’s it!

You used to be a slaveand you’d work all day and at the end you got food and a house. Now you work all day, you get money and you spend all your money on food and a house. Slavery is still her my friends. Nothing’s changed, right?

Nothing’s changed, and what they want is, they want slaves.They want slaves who are gonna comply and pay their taxes. And whatever kind of indoctrination or societal programming they can instill inside of people to keep them doing that they are going to do. Anything it takes to stop people waking up and realizing; Whoa – the government is fucking me here!

Lets forget Corona, lets forget locking us all in our houses and taking our businesses away… I’m paying – how much tax? What? You are helping me how much?

If you actually wake up and look around you, you realize you are being destroyed in real time. The idea that the government cares about them is a lie. The government is never going to tell you anything that is going to wake you up. The government’s going to teach you things that are going to make you subservient. And compliant. They’re going to tell you all this crap about indentifying as a panda and all this other shitis not an accident.

When they can convice the average person on the street to pretend that some other person is a panda because they said so you are fully in the slave mindset!

Every single one of us, to some degree, is an empty vessel. We are all progammed. There is no such thing as escaping the slave mind. You must just to some degree understand who is programming you and understand that if you really want those characteristics most people are repeating

Wikipedia skriver i deres opslag følgende

On April 11, 2022, Tate’s house was raided by the Romanian police after the U.S. embassy alerted them that an American woman might be held at the property. The investigation was later taken over by Romania’s Directorate for Investigating Organized Crime and Terrorism and expanded to include human trafficking and rape allegations.[11] On April 27, the Romanian police said that no person had been charged or arrested in the case.[50] The investigation is ongoing as of mid-2022. Tate has denied any wrongdoing.[11]

Enhver kan jo tro sit, man hører jo ikke andet end skidt. Men man kan også undre sig over, hvorfor det er de amerikanske myndigheder, der igen forsøger at få en systemkritiker anholdt- Tate er ikke den eneste, der er lidt paranoid for tiden.