Twitters infantile offentlighed

Den Socialdemokratiske EU parlamentariker Christel Schaldemose, der har været “chefforhandler for nye hårdere EU-regler om, hvad sociale medieplatforme som Twitter må bringe af åbenlyst falske og misvisende oplysninger” fortæller til BT (19/11-22)

“Hvis Twitter bliver ved med at køre den linje, de har gjort de seneste uger i USA, så vil de efter europæisk kontekst blive bedt om at rette ind, så der gøres en indsats for at forhindre misinformation.”

BTs journalist spørger hvor meget Elon vil lytte til EU, hvortil Schaldemose svarer:

“Jamen, han har jo ikke lyst til at lytte. Det tror jeg er helt tydeligt. Men han er også forretningsmand, og han prøver desperat at gøre Twitter til en forretning for at tjene nogle penge.”

“Jeg tror, at EU er for stort et marked til, at han bare kan være ligeglad,og for at lave forretning i EU, så skal han overholde reglerne. Så simpelt er det.”

Og så fortsætter artiklen med hvorledes hun vil kontakte Musk, hvilket vil ske på Twitter, mail og et fysisk brev, hvor hun vil gøre opmærksom på sin magtfulde position i EU og EUs regler: “Jeg vil være høflig, men jeg vil også være bestemt.”. For ellers vanker der bøder på op til 6% af Twitters globale omsætning.

Store personer eksponerer små personer. Og desværre har vi valgt nogle virkeligt små personer, som vores lovgivere. Schaldemose har et nærmest personligt forhold til Musk, hvis tanker hun synes at kunne læse. Han har ikke lyst til at lytte, mener hun inden hun overhovedet er kommet i kontakt med ham, og han er desperat. Han skal åbenbart også have at vide at han skal overholde reglerne, den slags ved forretningsmænd åbenbart ikke.

Hvad der er mere forstemmende for vores lovgivende forsamling er at det kan undre den vigtige parlamentariker, at en forretningsmand prøver at tjene penge på deres forretning. Ja, tilsyneladende var hun slet ikke klar over at Twitter var en forretning før Musk købte den. Og det kan man måske ikke fortænke hende i, så dårligt, den blev drevet.

IT industrien har længe forestået en infantilisering af deres medarbejdere, der givetvis har været medvirkende til de unge ansattes manglende realitetssans. Musk gav selv et eksempel på, hvorledes leg og virkelighed blev smeltet sammen til en ideologisk ønske-fortælling. Fox News fortæller

The report added, “Massive layoffs and Musk’s demand that remaining employees pledge to work ‘hardcore’ hours have left one of the world’s most influential social media sites operating with a skeleton staff and experts predicting an eventual crash. Meanwhile, advertisers are fleeing.”

It was then mentioned how the billionaire Tesla CEO leveraged “culture-war issues” to make the company in his own image. The piece said, “Musk has moved rapidly — at times erratically — to undermine a regime built over a decade to define dangerous language on the site and protect vulnerable communities, replacing it with his own more impulsive style of ad hoc decision-making.”

As the article continued, the reporters said they spoke to “more than a dozen current and former employees” who claimed that Musk was able to impose his will on Twitter because he “fired or alienated Trust and Safety team leaders and reversed their decisions.”

(…)

Mentioning Musk’s decision to reinstate The Babylon Bee and clinical psychologist Jordan Peterson, The Post stated, “If the company restored the two accounts without a clear reason, it would undo years of careful work.” It characterized Musk’s decision as a “sudden demand” that was “problematic.”

Og det er selvfølgelig kun voksne, der blev censureret på Twitter, fordi voksne stiller krav og det er skræmmende for børn, der kun har lært at være børn, som Just The News skriver

Conservative activist Dinesh D’Souza had addressed recent headlines announcing the return of prominent right-wing accounts to the platform. He asserted that the absence of comparable stories involving left-wing figures being reinstated confirmed that the platform had disfavored conservative positions.

“We don’t hear much about Democrats and leftists being let back on Twitter. Why?” he asked. “Because they were never kicked off in the first place. Their lies and misinformation simply escaped all scrutiny. Censorship has been deployed as a one-way operation against conservatives.”

D’Souza tagged Musk in the post, prompting him to succinctly reply “correct.”

I et skab i Twitter hovedkvarter fandt Musk politisk merchandise

Budskabet på T-shirtsene stammer fra optøjerne i byen Ferguson, der brød ud på baggrund af en falsk fortælling om et racistisk motivet mord begået af en politimand på en ung sort mand. Musk pointerede selv dette forhold i et tweet han dog slettede igen

Det er disse konforme og infantiliserede unge mennesker, der kun ved, hvad de just har fået fortalt af lærerne, som de efterfølgende projicerer ud i et virtuelt univers, som deres fortællinger bekræftes i. Det er deres infantile illusioner, der former den offentlige virkelighed. Og medierne og politikerne tror på dem og skræmmes derfor ved den desperate Musk, med de lukkede ører, der kun vil tjene penge, som de selv opdigter i deres sløve hjerner. Schaldemoses ‘dumme-far’ forhold til Musk er patetisk. Og hun er lovgiver.