Detaljen CIA stoler på overses

De implicerede i en af USAs største politiske skandaler er begyndt at bebrejde hinanden for miseren. Den tidligere CIA direktør James Clapper langer ud efter medierne, for at misrepræsentere et åbent brev, han og 50 andre højtstående efterretningsfolk, forhenværende som nuværende skrev som svar på New York Post historie om indholdet af Hunter Bidens ‘forlagte’ computer.

I Hunters computer kunne man se, at daværende kandidat Joe Biden var kernen i Hunters lyssky forretninger – at Joe Biden via udvalgsposter i Senatet og senere som Vicepræsident i Obamas regering havde solgt ud af amerikanske interesser for at berige sin familie. Clapper og de andre efterretningsofficerer påstod i brevet, at det lignede russisk misinformation, hvilket mainstream medierne nærmest over en karm opgraderede til, at det var russisk desinformation, hvilket igen, de sociale medier brugte som undskyldning for at begrave historien på nettet og kvæle NYPs virale liv.

Fox News skriver

Former Director of National Intelligence James Clapper accused Politico of having “deliberately distorted” an infamous letter signed by him and other intelligence officials about Hunter Biden’s laptop being potential Russian disinformation. 

Then-Politico reporter Natasha Bertrand obtained the letter for a story headlined, “Hunter Biden story is Russian disinfo, dozens of former intel officials say,” mere weeks before the 2020 election.

“There was message distortion,” Clapper told The Washington Post’s Glenn Kessler in an article published Monday. “All we were doing was raising a yellow flag that this could be Russian disinformation. Politico deliberately distorted what we said. It was clear in paragraph five.”

Og, siger Clapper videre…

“The intent of the letter was that this could be Russian disinformation — emphasis on could. It’s a very important nuance … a distinction that people are always ignoring,” Clapper also told the Washington Post. 

Efterretningstjenester har to hovedopgaver; at samle information og at sprede desinformation. Clapper er så sikker på at være en del af den urørlige magtelite, at han kan kokettere med, hvorledes han han benytter velvillige medier, til at lyve amerikanerne en inkompetent kognitivt svækket og korrupt indtil det landforræderiske præsident på. Han ved at ‘folk altid ignorerer’ forskellen på om noget er noget, eller blot en mulighed – nævnt i afsnit 5.

Og hvorfor skulle medierne ikke også drage den mest sexede konsekvens? 50 højtstående efterretningsfolk har jo ikke for vane at skrive åbne breve midt i en valgkamp om alle de muligheder for desinformation man kunne tænke sig. Hvis du introducerer dig som doktor og sidder i en hvid kittel og kommer med lægefaglig rådgivning, hører ingen eventuelle tilføjelser om, at det blot er din private mening.

Det ved pressen også og hjælper villigt til, thi det er dens og efterretnings-væsnernes hævdvundne gænge

Da Clapper havde taget sit lille forbehold i femte afsnit og nyhedsmedierne havde tolket det ad absurdum, kunne han lige så godt bære ved til løgnen og optræde på bl.a CNN

Det var selvfølgelig en fælles indsats, der ikke skulle aftales, rollerne som den folkevalgtes antagonist var kendt, øvet og finjusteret. Men nu er det åbenbart opportunt at distancere sig fra skandalen, der stadig optræder som en mindre ubetydelighed hos mainstream medierne. De fik hvad de ville, en olding, der ikke aner, hvad det er for et sammenrend af militære, økonomiske og radikalt venstreorienterede kræfter, der kæmper internt om at gøre Kinas kommunister rangen stridig, som 

Åh – Hvis man i øvrigt skulle undre sig over at den specielle undersøger John Durham, som den tidligere justitsminister Bill Barr satte til at undersøge, hvorledes ideen om russisk samarbejde med Trump overhovedet kunne blive til en historie, ikke har kastet nogen anklager af sig, er her en forklaring. Alle implicerede er jurister og handler hver for sig indenfor den plausible benægtelse, hvilket gør det umuligt at løfte bevisbyrden for uredelig konspiration ud over enhver rimelig tvivl.